• Home
  • Brood
  • Tis voor de bakker, zónder “you-basterd”suiker
0 0
Tis voor de bakker, zónder “you-basterd”suiker

Deel het op je sociale netwerk:

Deel dit

Ingrediënten

100 gram Havermout
300 gram Speltmeel volkoren
1 Ei
4 eetlepels Honing
3 eetlepels Appelstroop
350 ml Amandelmelk gewone melk kan natuurlijk ook
2 theelepels Bakpoeder
1 eetlepel Kaneel
2 theelepels Koek& speculaas kruidenmix
1 theelepel Gemberpoeder
1 theelepel korianderpoeder
15 gepelde Walnoten in hele kleine stukjes
10 stuks Abrikozen gewelde heel fijn gesneden
snufje zout

Bookmark dit recept

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Tis voor de bakker, zónder “you-basterd”suiker

  • 75 min
  • Porties 12
  • Gemakkelijk.

Ingrediënten

Bereiden

Suikerslaafje zoon Stijn is zóóó blij met mijn huidige ontbijtkoek-bakverslaving en wanneer deze bakker hardop over toekomstige ontbijtkoeken fantaseer en deze in een gezonder vaatje wil gieten, blijft zoon als een soort mantra ” chocola mam, chocolade moet er in, hmmm, chocola misschien, chocola zou ook een goed idee zijn, stukjes chocola lijkt me lekker, mam had ik al chocolade gezegd?” herhalen.
Gezond wordt het natuurlijk nooit maar het is meer een sport geworden om suiker te vervangen en trek ik daarna net zo makkelijk een zak chips ( guilty pleasure)  open of mik een homp kaas naar binnen. Het leven hangt niet af van een vezeltje of een suikerkorrel meer of minder, maar de smaak gaat er onbetwist op vooruit door honing en appelstroop te gebruiken en daar doen we het voor want een dikke kont heb ik toch al.
Helaas sta ik nog in de gezonde fanatiek-bakstand dus de chocola in de koek moet wachten op een historisch moment welke betreft een uit zich zelf opgeruimde kamer van zoon Stijn, waar ik geen bedreigingen voor heb moeten uiten of chantagepraktijken voor heb moeten begaan.
Aan de bak dus bakker! Mijn hoofd zegt walnoten en gewelde abrikozen en ik gehoorzaam natuurlijk volgzaam, zit in mijn aard, volgzaam gehoorzamen….Proest, boehahaha, right!

Mijn hoofd had gelijk, poppelepop, de geur alleen al, zis is a winner!
Hij is al door de commissie van gezin en aanwaaiende buurjongetjes geweest en is geslaagd als megapuik koekje!
Zonder de “you-basterd”suiker” vol  winterse, warme, tevreden geuren en smaken! De roomboter is niet aan te slepen de laatste tijd. Ook geweldig voor de ontbijtbuffetten van Ontbijtervice Noorderland, ik hoor al applaus!
En nu maar wachten op een drang om 20.000 recepten met broccoli te produceren, een iets minder roomboterbehoeftige bakbevlieging,  met boerenkool is al direct in de kiem gesmoord met die walgelijke boerenkoolmuffins/paardemesthoopjes van vorige week, ach, hoop doet leven, dat scheelt dan ook weer een paar jaar.

 

Stappen

1
Gereed

Alles ,behalve de walnoten en abrikozen, in de ozo fijne keukenmachine, mengen maar, oven aan op 150 graden en een cakeblik invetten. Na vijf minuten noeste arbeid van de menger abrikozen en walnoten door het beslag scheppen, in de cakevorm storten, hup, de oven in en een uur wachten.

Lot

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik het formulier hieronder om uw recensie te schrijven
molen
Vorige
Koekenbakker slaat op hol!!!
tonkaboon chocolade koek
Volgende
Koek koek, ben helemaal in de Tonkabonen!

Plaats uw reactie hier

16 + 12 =