• Home
  • Brood
  • Sinterklaas Kapoentje, zuurdesem in mijn schoentje
0 0
Sinterklaas Kapoentje, zuurdesem in mijn schoentje

Deel het op je sociale netwerk:

Deel dit

Ingrediënten

200 gram Zelfrijzend bakmeel
125 gram Bruine basterdsuiker
100 gram Boter
5 gram Koek& speculaas kruidenmix
100 gram Desem
25 gram Melkpoeder
0,5 gram Zout

Bookmark dit recept

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Sinterklaas Kapoentje, zuurdesem in mijn schoentje

  • Porties 1
  • Gemakkelijk.

Ingrediënten

Bereiden

Nah zeg, morgenochtend komen er weer zuurdesem pannenkoekjes en zuurdesem brood op de ontbijtdis. Dat moederdesem is oneindig en je weet van gekkigheid niet meer wat je er nog van kan bakken.
Mijn eetkamer is inmiddels overgenomen door knutselspullen voor King-Size Sinterklaas surprises op school en tussen papiermaché hoofden in wording , angstaanjagende legertanks op w.c. rolletjes en door mij persoonlijk geboetseerde voeten van klei, welke opmerkelijk redelijk gelukt zijn. Waar vroeger mijn talent voor kleien zich uitte in gehaktballen en een enkele verplichte asbak voor Vaderdag ( hij rookte niet eens, maar juf hield voet bij stuk: ik mocht geen gehaktballen meer maken , het móest een asbak worden!) herken je toch écht twee voeten, tot en met ingekerfte nageltjes!
En daar tussen al dat lijm, plakband en karton geweld heb ik mijn Wickie de Viking moment: ZUURDESEMKRUIDNOOTJES!
Kom er maar eens om bij de bakker, ha! Mooi woord voor galgje ook en zeldzaam, want na een rondje Goegel heb ik ze niet gevonden en rent man Peter al naar de keuken om te bakken, trekt wild zijn overhemd uit, waar hij een t-shirt onder aan heeft haast ik mij te zeggen, dat je geen vreemde beelden op je netvlies krijgt, tis Jamie Oliver niet, zeg!
Waarom kruidnoten met zuurdesem? Voor de gezondheid hoeven we het niet te doen, met die homp boter en de kopjes suiker komt daar geen verstandig vingertje bovenuit. Wereldhonger lossen we er niet mee op, dat kan alleen de IKEA met die gehaktballetjes die je bij de uitgang koopt. Tsja, als ik om half zeven mijn boterhammetje kaas heb verslonden en je rond 11 uur je conditietraining door de IKEA gehad hebt, de lange route dus, en oh, de nodige knoflookpers lag helemaal terug aan het begin als je bijna de finish bereikt hebt, begin ik aardig te knorren en die Hot Dog is écht een no go, bah! Maar daar waren de Zweedse stuiterballetjes, je wéét op voorhand dat het niet voor menselijke consumptie geschikt is maar toch moet je ze hebben en waarom verlang je op dat soort momenten nou nooit eens naar een beker linksomdraaiende yoghurt met een handje chiazaad ofzoiets, neeeeee, die in de jus dobberende meuk, díe moet het worden! Vier stuks braakballetjes, daar bleef het bij voordat ik de rest met een boogje in mijn echtgenoot kieperde. Ongelofelijk, ik, hongerlap pur sang, heb tot 16. 00 uur geen pap meer kunnen zeggen en boerde vanaf 11 uur enkel en alleen nog maar een mij totaal onbekende, ondefinieerbare barflucht op, wauw, 5 uur draaien op vier mini balletjes vleesfantasie, dat is toch wel een Nobelprijsje waard.

Ik dwaal af, waarom kruidnootjes met zuurdesem? Omdat het kan en we een enorme pot woest borrelend zetsel op de aanrecht hebben staan wachten én we de geschiedenis in gaan als eerste zuurdesemkruidnootjesbakkers, hoe cool is dat?!

Stappen

1
Gereed

Kneed alles goed door elkaar tot een grote bal

2
Gereed

In plastic folie wikkelen en een nachtje in de koelkast parkeren

3
Gereed

Uit de koelkast halen en lange stengels rollen van een doorsnee van 1,5 cm. Blokjes snijden, oven op 170 graden, 10 minuten ongeveer, af laten koelen en ook aan de kinderen denken, die willen ook nog!

Lot

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik het formulier hieronder om uw recensie te schrijven
volkorenbrood
Vorige
Volkorenbrood vergeten en de eenzame telefoon
blikje brood
Volgende
Ober, één blikje brood alstublieft

2 reacties Verberg reacties

Plaats uw reactie hier

3 − 1 =