Ingrediënten
-
60 gram Boter
-
30 gram Zonnebloem olie
-
100 gram Pure chocolade
-
100 gram Melk chocolade met stukjes hazelnoot
-
70 gram CacaopoederDoe het cacaopoeder als eerst in de beslagkom, dan stuift het niet tijdens het mengen!
-
170 gram Donkere basterdsuiker
-
500 gram Bloem
-
3 zakjes Vanillesuiker
-
2 zakjes Bakpoeder
-
480 gram Volle melkHoudbare volle melk geeft het lekkerste resultaat
-
4 Eieren
-
1 gram of een mespunt Zout1 gram is niet af te wegen met een normale weegschaal. Heb je geen precisie grammenweger neem dan een mespunt zout.
Bereiden
Recept voor chocolademuffins. De laatste tijd hoor en lees ik niet anders dan dat chocolade zo gezond is en dat er allemaal fijne stofjes in zitten die echt geweldig voor lijf en humeur zijn. Wie ben ik om niet naar gezondheid tot op het bot te streven dus kom maar op met die 3 nieuwe voedselgroepen: witte, melk en pure chocolade. Past perfect in mijn antischijf van vijf.
We bakken onze chocolade muffins nu alweer een jaartje of 11 voor ontbijtservice Noorderland. In de loop van tijd is het recept wel honderd keer aangepast om de perfecte chocolade muffins te produceren. En onze arme kinderen, die moesten maar proeven en proeven. AHA! Vandaar dat ze nooit ziek zijn en altijd vrolijk. Onbewust ben ik gewoon al die jaren een hele goede, verantwoorde moeder geweest!
En ik denk dat we er nu wel zijn met hét recept… De allerlekkerste muffins bomvol pure chocolade. Thuisbezorgd door Ontbijtservice Noorderland, in heel Groningen en Drenthe. Zeven dagen per week kun je deze ontbijten inclusief deze supermuffins bestellen. Ik weet het, er zijn belangrijkere dingen in het leven maar niet tijdens het eten van deze verrukkelijke chocolade muffins! Heel gemeen: klik op de foto, die ene rechtsonder, daar ben ik heel gezond van geworden!
Stappen
1
Gereed
|
Smelt de chocoladeBreek de chocolade in een magnetron bestendige kom. Voeg de zonnebloem olie en boter toe. Zet de kom in de magnetron op ongeveer 2 á 3 minuten op vol vermogen tot de chocolade net gesmolten is ( dit kan je ook "Au bain-marie" doen ). |
2
Gereed
|
Het beslag mengenVoeg alle overige ingrediënten in een beslagkom en meng het geheel met een spatel gedurende 3 minuten. Voeg het gesmolten chocolademengsel bij het beslag en spatel het net zo lang door tot dat al het vet is opgenomen, meestal is dit binnen 2 minuten. Laat het beslag afgedekt met plastic folie een nacht in de koelkast rusten. |
3
Gereed
|
Vullen en bakkenVul de bakvormen met papieren caisses ( muffin papiertjes ) Verdeel het beslag over 18 tot 24 muffins. ( Zelf maak ik er altijd 18 dan zijn ze mooi groot en breken ze goed open ). Zet gedurende ongeveer 18 tot 20 minuten minuten in de niet voorverwarmde oven en zet deze aan op 180 graden Celcius, de muffins zijn gaar als ze net veerkrachtig aanvoelen. Haal ze uit de oven en dek direct af met aluminiumfolie. Zo blijven ze lekker vochtig en smeuïg! |
2 reacties Verberg reacties
Wat zijn ze heerlijk!! Alleen de geur al die uit de oven komt zetten is een ware smaakexplosie, watertandend de minuten aftellen tot de oven afgaat… en dan zijn ze ook nog is overheerlijk, volgende x doe ik er nog wat pecannootjes en witte chocolade stukjes erdoorheen… dat maakt het helemaal het einde gok ik.. thanx Charlotte voor het delen van dit recept, het is een blijvertje ?
Super en ik voel me vereerd dat je mijn recept hebt geprobeerd! Pecannootjes en witte chocolade, mmmm, klinkt goed, ben benieuwd!