• Home
  • Ontbijt
  • Hét recept van dé Ontbijtservice Noorderland chocolade muffins
Hét recept van dé Ontbijtservice Noorderland chocolade muffins

Deel het op je sociale netwerk:

Deel dit

Ingrediënten

60 gram Boter
30 gram Zonnebloem olie
100 gram Pure chocolade
100 gram Melk chocolade met stukjes hazelnoot
70 gram Cacaopoeder Doe het cacaopoeder als eerst in de beslagkom, dan stuift het niet tijdens het mengen!
170 gram Donkere basterdsuiker
500 gram Bloem
3 zakjes Vanillesuiker
2 zakjes Bakpoeder
480 gram Volle melk Houdbare volle melk geeft het lekkerste resultaat
4 Eieren
1 gram of een mespunt Zout 1 gram is niet af te wegen met een normale weegschaal. Heb je geen precisie grammenweger neem dan een mespunt zout.

Bookmark dit recept

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Hét recept van dé Ontbijtservice Noorderland chocolade muffins

Laat het beslag een nacht in de koelkast rusten

Ingrediënten

Bereiden

De laatste tijd hoor en lees ik niet anders dan dat chocolade zo gezond is en dat er allemaal fijne stofjes in zitten die echt geweldig voor lijf en humeur zijn. Wie ben ik om niet naar gezondheid tot op het bot te streven dus kom maar op met die 3 nieuwe voedselgroepen: witte, melk en pure chocolade, past perfect in mijn antischijf van vijf.

We bakken onze chocolade muffins nu alweer een jaartje of 11 voor  ontbijtservice Noorderland en in de loop van tijd is het recept wel honderd keer aangepast om de perfecte chocolade muffins te produceren. En onze arme kinderen, die moesten maar proeven en proeven. AHA! Vandaar dat ze nooit ziek zijn en altijd vrolijk. Onbewust ben ik gewoon al die jaren een hele goede, verantwoorde moeder geweest!

En ik denk dat we er nu wel zijn met hét recept…Ik weet het, er zijn belangrijkere dingen in het leven maar niet tijdens het eten van deze  verrukkelijke chocolade muffins! Heel gemeen: klik op de foto, die ene rechtsonder, daar ben ik heel gezond van geworden!

( 197 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Stappen

1
Gereed

Smelt de chocolade

Breek de chocolade in een magnetron bestendige kom. Voeg de zonnebloem olie en boter toe. Zet de kom in de magnetron op ongeveer 2 á 3 minuten op vol vermogen tot de chocolade net gesmolten is ( dit kan je ook "Au bain-marie" doen ).

2
Gereed

Het beslag mengen

Voeg alle overige ingrediënten in een beslagkom en meng het geheel met een spatel gedurende 3 minuten. Voeg het gesmolten chocolademengsel bij het beslag en spatel het net zo lang door tot dat al het vet is opgenomen, meestal is dit binnen 2 minuten. Laat het beslag afgedekt met plastic folie een nacht in de koelkast rusten.

3
Gereed

Vullen en bakken

Vul de bakvormen met papieren caisses ( muffin papiertjes ) Verdeel het beslag over 18 tot 24 muffins. ( Zelf maak ik er altijd 18 dan zijn ze mooi groot en breken ze goed open ). Zet gedurende ongeveer 18 tot 20 minuten minuten in de niet voorverwarmde oven en zet deze aan op 180 graden Celcius, de muffins zijn gaar als ze net veerkrachtig aanvoelen. Haal ze uit de oven en dek direct af met aluminiumfolie. Zo blijven ze lekker vochtig en smeuïg!

Lot

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik het formulier hieronder om uw recensie te schrijven
bolletjes
Vorige
Onderweg bolletjes
flatbread
Volgende
Flatbread, naanbrood, yoghurtbrood, als het broodje maar een naam heeft

2 reacties Verberg reacties

Wat zijn ze heerlijk!! Alleen de geur al die uit de oven komt zetten is een ware smaakexplosie, watertandend de minuten aftellen tot de oven afgaat… en dan zijn ze ook nog is overheerlijk, volgende x doe ik er nog wat pecannootjes en witte chocolade stukjes erdoorheen… dat maakt het helemaal het einde gok ik.. thanx Charlotte voor het delen van dit recept, het is een blijvertje ?

Plaats uw reactie hier

drie × 1 =