0 0
Pindakaas zelf maken, nootzakelijk geno(o)t!

Deel het op je sociale netwerk:

Deel dit

Ingrediënten

pondje pinda's voor één pot

Bookmark dit recept

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Pindakaas zelf maken, nootzakelijk geno(o)t!

Pindakaas

  • Gemakkelijk.

Ingrediënten

Bereiden

Pindakaas, zo simpel, stond al jaren op mijn “te maken” lijstje. Beetje laat misschien. Het schijnt al vanaf kleutertijd mogelijk te zijn. Meringue, ook zo’n dingetje wat ik al jaren roep te gaan maken. Het is belachelijk dat ik  zo’n luchtig taartgevaarteding nog steeds niet gemaakt heb. Terwijl ik ieder jaar weer zwaar onder de indruk ben van de cover van de Kerst-Allerhande. Afgebeeld met zo’n protserig schuimkasteel bedolven onder diverse fruitjes en besjes. Dan sta ik te popelen om de schaal met stijfgeklopte eiwitten boven man Peters hoofd te testen of  ie stijf genoeg is….

Terug naar de huisgemaakte pindakaas in navolging van de huisgemaakte chocopasta voor het nieuwe Bourgondisch Ontbijtbuffet voor onze ontbijtservice. Afvinken deze frivoliteit.

All you need is……verrassing: pinda’s! Geen probleem want zodra ik de geur van versgebrande noten ruik weigeren acuut mijn benen verdere dienst aan mijn verstand. Vervolgens trippelen ze verheugd bij de notenboer naar binnen. Nu eet ik niet veel maar wel vaak. Een heuse grage vaakvraat dus. Aangezien ik het zo sneu vind voor mijnheer de notenboer om halve onsjes te bestellen, en genant ook voor een paar duppies, worden het toch al snel pondjesss.  Eerst in het zakje, dan in mijn bakje. Na consumptie een aanvulling op mijn wulpse rondingen. Goede vetten hé, dat is belangrijk lees ik altijd…..

Geen suiker, geen palmvetjes, geen extra olie, helemaal niks niet nodig!
Inmiddels heb ik fans met verzoeknummers als geschaafde chocolade erdoor. Verder met Javaanse Sambal er in ( in een ander potje hoor! )  en voor een crunchy effect, na een minuutje draaien  een paar eetlepels grove pindakorrels confisceren. Dan de pindamassa fijn verder  draaien en na afloop er weer door roeren. Ik heb er weer een stelletje tevreden klanten bij!

Echter bezint eer ge begint. Verslavend lekker. Hierna kom je niet meer weg met een potje smurrie van de grootgrutter. Kortom, geen keuze, ik móet wel langs mijn pindadealer!

 

Stappen

1
Gereed

Men nemen de pinda's, werpt ze in de keukenmachine en zet 'm aan, vier minuutjes ongeveer.

2
Gereed

Dat was het!!!!!!

3
Gereed

Lot

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik het formulier hieronder om uw recensie te schrijven
chocopasta
Vorige
Chocopasta, huisgemaakt ’t lekkerst

2 reacties Verberg reacties

Ja maar, zeg nou zelf Marian, “peulvruchtenboer” klinkt toch voor geen meter?! Ik bestel dan ook netjes olienoten i.p.v. pinda’s, dan valt het niet zo op 😛

Plaats uw reactie hier