Ingrediënten
-
400 gram Zelfrijzend bakmeel
-
100 gram Bruine basterdsuiker
-
100 gram Honing
-
220 ml Volle melk
-
theelepel Gemberpoeder
-
flinke theelepel Kaneel
-
theelepel korianderpoeder
-
snufje zout
Bereiden
Met een zwaar gekneusde maag nog van de oliebollen tijdens de jaarwisseling, hangt, niet uit de keuken te rammen, baklustige Lot alweer met het olijke Nieuwejaarshoofd in een een stapel kookboeken.
Met een niet te stoppen enthousiasme en ik de Gadverdammekoekjes als eenmalig bah, bah, bah, foei-incident heb betiteld, heb ik besloten me niet uit het veld te laten slaan op het gebied van brood en banket. Ter geruststelling, de avondmaaltijd en hartig voer heb ik aardig onder de knie en trek ik regelmatig volle tafels mee maar het zoete spul is soort van blinde vlek. Mislukt als vrouw heb ik niets met chocolade of koekjes, ik lik nog liever aan een zoutsteen.
Maar goed, ik heet geen Remi en ben niet alleen op de wereld en hoewel ze niet staan te trappelen als ik naar bakken nijg, is het gewoon een kwestie van tijd of een toevalstreffer dat ik iets eetbaars uit de oven tover en er een wereld voor mijn bloedjes opengaat en zij voortaan zonder angst in hun ogen zich aan mijn baksels kunnen wagen.
Met een all you can read- abonnement van de Bieb op zak is het bijzonder prettig om gewapend met twee Big Shoppers het hele vak Kookboeken te plunderen.
En dan stuit ik op Pain d’Epice…..bingo! Dat wordt ‘m! Chique hé? Nu denk je natuurlijk hoofdschuddend ” Lot, je kan niet eens koekjes uit het Donald Duck kookboek tot een goed einde brengen en dan zet je gelijk hoog in met een Pain d’ wattes?!”
Daar heb ik je, aux Francais klinkt alles als een culinair hoogstandje maar het is gewoon doodordinaire ontbijtkoek, moet lukken, ik hou me braaf aan het recept, krijg nog van wantrouwige dochter Sophie nog een “nu géén koffiepoeder op eigen initiatief erbij doen, mam”, de Gadverdammekoekjes hebben diepe sporen achtergelaten vrees ik, en zowaar: mission accomplie! Jummie, jummie en nog eens jummie, een vrijbrief om volgende keer eens flink te experimenteren met noten of geraspte kaas (grapje) er in….Eindelijk…misschien met een schepje oploskoffie?! Ik ga echt een ouwe koekenbakker worden!
Stappen
1
Gereed
|
Oven voor verwarmen op 150 graden |
2
Gereed
|
Gooi alles bij elkaar in een keukenmachine en mixen maar tot een welriekend beslag |
3
Gereed
|
Vet een cakeblik in met boter, giet het beslag er in, zet het in de oven voor een uur. |
4
Gereed
|
Na een uur uit de oven halen. Wonder boven wonder ging hij er heeeeel makkelijk uit de vorm, zonder lelijke woorden en zonder deuken in in het cakeblik te moeten tikken! Af laten koelen, roomboter in de aanslag en snoepen maar! |
3 reacties Verberg reacties
experimenteer ns ff met die suiker of dat nog een deel vervangen kan worden, want de ingredienten lijken me verder wel een probeertje waard.
HAAH! Ben je voor!! Er ligt, as we speak, een nieuw exemplaar op den aanrecht. Gejureerd als best getest! Met….tromgeroffel….appelstroop, honing, volkloren spleltmeel en havermout en een fractie aan “you-basterd”-suiker.
verdeurie, a dream come true!!