• Home
  • Brood
  • Pain d’Epice, voila! Lot-proof recept
0 0
Pain d’Epice, voila! Lot-proof recept

Deel het op je sociale netwerk:

Deel dit

Ingrediënten

400 gram Zelfrijzend bakmeel
100 gram Bruine basterdsuiker
100 gram Honing
220 ml Volle melk
theelepel Gemberpoeder
flinke theelepel Kaneel
theelepel korianderpoeder
snufje zout

Bookmark dit recept

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Pain d’Epice, voila! Lot-proof recept

  • 75 minuten
  • Porties 12
  • Gemakkelijk.

Ingrediënten

Bereiden

Met een zwaar gekneusde maag nog van de oliebollen tijdens de jaarwisseling, hangt, niet uit de keuken te rammen, baklustige Lot alweer met het olijke Nieuwejaarshoofd in een een stapel kookboeken.
Met een niet te stoppen enthousiasme en ik de Gadverdammekoekjes als eenmalig bah, bah, bah, foei-incident heb betiteld, heb ik besloten me niet uit het veld te laten slaan op het gebied van brood en banket. Ter geruststelling, de avondmaaltijd en hartig voer heb ik aardig onder de knie en trek ik regelmatig volle tafels mee maar het zoete spul is soort van blinde vlek. Mislukt als vrouw heb ik niets met chocolade of koekjes, ik lik nog liever aan een zoutsteen.
Maar goed, ik heet geen Remi en ben niet alleen op de wereld en hoewel ze niet staan te trappelen als ik naar bakken nijg, is het gewoon een kwestie van tijd of een toevalstreffer dat ik iets eetbaars uit de oven tover en er een wereld voor mijn bloedjes opengaat en zij voortaan zonder angst in hun ogen zich aan mijn baksels kunnen wagen.
Met een all you can read- abonnement van de Bieb op zak is het bijzonder prettig om gewapend met twee Big Shoppers het hele vak Kookboeken te plunderen.
En dan stuit ik op Pain d’Epice…..bingo! Dat wordt ‘m! Chique hé? Nu denk je natuurlijk hoofdschuddend ” Lot, je kan niet eens koekjes uit het Donald Duck kookboek tot een goed einde brengen en dan zet je gelijk hoog in met een Pain d’ wattes?!”
Daar heb ik je, aux Francais klinkt alles als een culinair hoogstandje maar het is gewoon doodordinaire ontbijtkoek, moet lukken, ik hou me braaf aan het recept, krijg nog van wantrouwige dochter Sophie nog een “nu géén koffiepoeder op eigen initiatief erbij doen, mam”, de Gadverdammekoekjes hebben diepe sporen achtergelaten vrees ik, en zowaar: mission accomplie! Jummie, jummie en nog eens jummie, een vrijbrief om volgende keer eens flink te experimenteren met noten of geraspte kaas (grapje) er in….Eindelijk…misschien met een schepje oploskoffie?! Ik ga echt een ouwe koekenbakker worden!

Stappen

1
Gereed

Oven voor verwarmen op 150 graden

2
Gereed

Gooi alles bij elkaar in een keukenmachine en mixen maar tot een welriekend beslag

3
Gereed

Vet een cakeblik in met boter, giet het beslag er in, zet het in de oven voor een uur.

4
Gereed

Na een uur uit de oven halen. Wonder boven wonder ging hij er heeeeel makkelijk uit de vorm, zonder lelijke woorden en zonder deuken in in het cakeblik te moeten tikken! Af laten koelen, roomboter in de aanslag en snoepen maar!

Lot

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik het formulier hieronder om uw recensie te schrijven
blikje brood
Vorige
Ober, één blikje brood alstublieft
molen
Volgende
Koekenbakker slaat op hol!!!

3 reacties Verberg reacties

HAAH! Ben je voor!! Er ligt, as we speak, een nieuw exemplaar op den aanrecht. Gejureerd als best getest! Met….tromgeroffel….appelstroop, honing, volkloren spleltmeel en havermout en een fractie aan “you-basterd”-suiker.

Plaats uw reactie hier

twintig − 15 =