• Home
  • Jam
  • De Jam Madame geeft haar geheimen prijs…..
0 0
De Jam Madame geeft haar geheimen prijs…..

Deel het op je sociale netwerk:

Deel dit

Ingrediënten

325 gram geleisuiker
80 gram perssinaasappel
5 gram citroen
300 gram perzik
Saffraan

Bookmark dit recept

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

De Jam Madame geeft haar geheimen prijs…..

Perziksinaasappeljam met saffraan

Zomerse Sinaasappel-Perzikjam met saffraan, de zon in een potje gevangen!

  • 24 min.
  • Porties 15
  • Gemakkelijk.

Ingrediënten

Bereiden

De Jam Madame is geboren door ondoordacht enthousiasme, gebeurt mij vaker trouwens. Het Jam-virus had mij goed te pakken enkele jaren geleden en zodra ik s ‘morgens mijn ogen opendeed zaten er al weer een rij smaken combinaties in mijn hoofd te dringen om voorrang.

Zelf waren we meer dan tevreden over de resultaten. Onze omgeving des te meer daar zij fungeerden als proefkonijnen. Kom, dacht ik, laten we er een webwinkel van maken. Zo gezegd zo gedaan. O jee, wij waren niet de enige die de jammetjes bijzonder vonden. En voor ik het wist was het fruit niet aan te slepen. Stonden overal potjes om te vullen. Was ik nog net niet dag en nacht in de pannen aan het roeren. Namelijk werden er dan altijd 3 á 4 á 5 á 6 smaken besteld die dan weer nét op waren.

Het bedrijf de ontbijtservice draaide ik erbij op mijn knokkels. Daarbij begonnen mijn bloedjes van kinderen nu wel erg te plakken. Het ergste was nog wel die ellendige strikjes om die potjes te krijgen met bibberige handjes van de stress want het moest allemaal natúúrlijk gisteren de deur uit.

De stekker eruit dus, webwinkel in de ijskast, een mens kan maar zoveel en aan uitbesteden doen we niet! Natuurlijk heb ik wél al die heerlijke recepten nog en die ga ik dan maar delen met de buitenwereld. Natuurlijk maak ik nog steeds jam voor onszelf. 1 bescheiden potje/smaak per keer, uitsluitend als ik zin heb….Man Peter natuurlijk de Neerlands beroemde frambozenjam en aardbeienjam voor Ontbijtservice Noorderland  .

Stappen

1
Gereed

Week 5 draadjes saffraan in heet water

2
Gereed

Perziken in blokjes snijden en 300 gram vruchtvlees er aan overhouden

3
Gereed

Perssinaasappel uitpersen tot 80 gram sap en een scheutje citroen erbij

4
Gereed

alles in een heule schone pan doen, roerend met alweer een heule scone houten lepel en aan de kook brengen, 4 minuten laten koken, niet langer dan word ie steeds minder fris! Vuur uit en de werkelijk brand,brandschone potten vullen, zonder knoeien, tot de rand, deksel erop, even draaien en laten afkoelen en smullen maar!

Lot

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik het formulier hieronder om uw recensie te schrijven
poffert
Vorige
Groningse Poffert, met stroop of boter
Bramenjam
Volgende
Bramenjam met appel en Creme de Cassis

Één reactie Verberg reacties

Plaats uw reactie hier