Ingrediënten
-
325 gram geleisuiker
-
80 gram perssinaasappel
-
5 gram citroen
-
300 gram perzik
-
Saffraan
Bereiden
De Jam Madame is geboren door ondoordacht enthousiasme, gebeurt mij vaker trouwens. Het Jam-virus had mij goed te pakken enkele jaren geleden en zodra ik s ‘morgens mijn ogen opendeed zaten er al weer een rij smaken combinaties in mijn hoofd te dringen om voorrang. Zelf waren we meer dan tevreden over de resultaten en onze omgeving des te meer daar zij fungeerden als proefkonijnen. Kom, dacht ik, laten we er een webwinkel van maken. Zo gezegd zo gedaan. O jee, wij waren niet de enige die de jammetjes bijzonder vonden en voor ik het wist was het fruit niet aan te slepen, stonden overal potjes om te vullen, was ik nog net niet dag en nacht in de pannen aan het roeren want er werden dan altijd 3 á 4 á 5 á 6 smaken besteld die dan weer nét op waren. Het bedrijf de ontbijtservice draaide ik erbij op mijn knokkels en mijn bloedjes van kinderen begonnen nu wel erg te plakken. Het ergste was nog wel die ellendige strikjes om die potjes te krijgen met bibberige handjes van de stress want het moest allemaal natúúrlijk gisteren de deur uit.
De stekker eruit dus, webwinkel in de ijskast, een mens kan maar zoveel en aan uitbesteden doen we niet! Natuurlijk heb ik wél al die heerlijke recepten nog en die ga ik dan maar delen met de buitenwereld. Natuurlijk maak ik nog steeds jam ( man Peter natuurlijk de Neerlands beroemde frambozenjam voor Ontbijtservice Noorderland ) voor onszelf, 1 bescheiden potje per keer, uitsluitend als ik zin heb….
Stappen
1
Gereed
|
Week 5 draadjes saffraan in heet water |
2
Gereed
|
Perziken in blokjes snijden en 300 gram vruchtvlees er aan overhouden |
3
Gereed
|
Perssinaasappel uitpersen tot 80 gram sap en een scheutje citroen erbij |
4
Gereed
|
alles in een heule schone pan doen, roerend met alweer een heule scone houten lepel en aan de kook brengen, 4 minuten laten koken, niet langer dan word ie steeds minder fris! Vuur uit en de werkelijk brand,brandschone potten vullen, zonder knoeien, tot de rand, deksel erop, even draaien en laten afkoelen en smullen maar! |
Één reactie Verberg reacties
klinkt goed 🙂