• Home
  • Brood
  • Het is fijn, maar géén Boursin of Paturain
Het is fijn, maar géén Boursin of Paturain

Deel het op je sociale netwerk:

Deel dit

Ingrediënten

200 gr. feta
4 eetlepels mascarpone
1 klein teentje knoflook
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels peterselie fijngeknipt
2 eetlepels bieslook fijngeknipt
naar wens/smaak peper en zout

Bookmark dit recept

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Het is fijn, maar géén Boursin of Paturain

Kruidenkaas met verse knoflook

  • 6 min.
  • Gemakkelijk.

Ingrediënten

Bereiden

Gisteren  volwassen verjaarstijd hier. Zo eentje waar er fijn een opblaaspop in de tuin voor nodig is, aangekleed met hoed en baard haast ik mij te zeggen en je ozo lollige vrouw een oproep op Facebook plaatst om de meest erge Abrahamkaart te sturen naar de onwetende jarige. Deze stond de dag ervoor al beteuterd naar de mat te kijken want er was nog geen 1 kaartje… Lollige Lot troostte hem met de woorden dat er op Maandag geen post bezorgd wordt en dat zijn lieve moedertje heus wel aan hem gedacht had. Ondertussen lag de Zaterdagopbrengst in het kastje in de hal te wachten zodat wanneer Tante Post dinsdag ons huis aandeed , ik dit stapeltje er zo hoeps bij kon mikken.

Aldus geschiedde en stond daar dinsdag een verbijsterde 50 jarige naar een stapel kaarten te kijken wat goed was voor zeker een half uur leedvermaak en hilariteit. Dat was dat en over naar het belangrijkste: eten!

Mijn lieve schoon/bonus familie was al vroeg op pad om de barre tocht naar Noorden te begaan om hier samen te komen en lekker aan te schuiven voor een uitgebreide lunch. Met het heerlijk nazomerweer in de tuin aan mijn nieuwe 2.20 meter eetafel, die al dat voer niet kon plaatsen, we uit moesten breiden op mijn gouden Marktplaats vondst: de grote, rode kast.
Een soort liefde-van- mijn- leven- kast, weggehaald bij een kippenboertje die het niet meer deed voor, hou je vast, 25 euro!! Kom d’r maar eens om!
Maar goed, eten en fijne familie, goede combi, soort kleine Italian family maar dan met een vet Rotterdams accent. Tesamen met de allerleukste buurvrouw die ik graag zou adopteren in de familie, zo leuk, maar ja, alle broers zijn al vergeven en ik vermoed dat haar echtgenoot dit ook niet toestaat, dus blijft het gewoon de buurvrouw, ook goed.
Tafel vol met knoflookgarnalen, grote pan mosselen, Spaanse hammetjes, Spinata Romana, lekkere kaasjes en Brood, eigengebakken stokbroden, groot rond zuurdesembrood en lekkere smeerseltjes waaronder mijn kruidenkaas waar ik, schoonzus en schoonmoeder o.a. erg gelukkig van werden ,en bij deze het recept. En NEE, ik kook niet teveel, de familie is te klein! Trouwens bijna alles ging op, op de verantwoorde rauwkostsalade na, die bleef zo goed als onaangeroerd…..

Zo’n heerlijke dag, dat wanneer de familie weer vertrokken is met een goed gevulde tas vers geplukte appels, de boel weer aan kant is, je nog even samen tevreden  in het zonnetje gaat zitten met nog een glaasje wijn om na te genieten, lekker rozig, tegen elkaar verzucht; het was een fijne dag hé? Wat zijn we toch bofbipsen!
De kinderen gooien alle tafelmanieren aan de kant en storten zich op de allerlaatste restjes, behalve de rauwkostsalade, die laten ze natuurlijk links liggen…en dan: Mam, wat eten we vanavond?

 

( 415 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Stappen

1
Gereed

Hou je vast: Pak een vork en kom en prakken maar! Jummie!
Lijkt familie van Boursin, maar door i.p.v. knoflookpoeder en gedroogde kruiden, waardoor je de rest van de dag zo'n vies filmpje aan je verhemelte hebt, verse knoflook en verse kruiden te gebruiken is het een wereld van verschil!

Lot

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik het formulier hieronder om uw recensie te schrijven
aardbeien
Vorige
Aardbeienjam-cursus
brutale paprika
Volgende
Kaasbrood voor hoopvolle verzoekers

2 reacties Verberg reacties

Neuh, tenzij je het openbaar vervoer/rij voor de kassa voor jezelf wilt hebben en je in een sociaal isolement terecht komt. Rauwe knoflook is toch best pittig in een romig kaasje. In een flinke pasta ben ik niet schuw voor een teentje of vier, vijf 😉

Plaats uw reactie hier

13 + vier =