Ingrediënten
- 500 gr Poffertmix
- 50 gr Boter
- 2 Eieren
- 100 ml Water
Bereiden
Het is ook overal hetzelfde, als geboren Rotterdamse ben ik pas rond mijn dertigste levensjaar op de Euromast beland en naar horen zeggen zijn de meeste Rotterdammers nooit boven geweest. Afijn, als import Groninger die op bezoek zou gaan bij familie in Rotjeknor leek het dan mij dan wel leuk om een heuse Groningse Poffert bij de koffie te trakteren.
Vals gespeeld, eerlijk toegegeven en een kant en klaar mix gekocht bij de Mulder Potmolen in Kropswolde evenals zo’n mieterse Poffertvorm, het kan ook in een cakeblik maar dan is de wauwfactor eraf. Aan de slag maar. Komt ons Groningse buurjongetje binnenwandelen, waarvan ik weet dat zijn Groningse moeder nog nooit een Groningse Eierbal ( een twijfelachtige snack uit de frituur, een gekookt ei gevouwen in een bal ragout dan gepaneerd en gefrituurd en eens maar nooit meer voor mij ) heeft gegeten, vertel hem dat ik een Poffert ga maken, hij kijkt me wazig aan en vraagt wat dat dan is….Zie je, overal hetzelfde!
Stappen
1 Gereed | Boter met de mixer schuimig en zacht kloppen, eieren erbij, het water en zeker 4 minuten op de hoogste stand mixen. |
2 Gereed | Oven voorverwarmen op 170 graden |
3 Gereed | Poffertvorm verticaal invetten met boter (helpt het beslag netjes omhoog te laten komen), beslag erin, deksel hoeft er niet op, heb ik wel gedaan want ik wilde een mooi, perfect gevormde Poffert. Hoppa de oven in 60 minuten. |