Ingrediënten
-
500 gr Poffertmix
-
50 gr Boter
-
2 Eieren
-
100 ml Water
Bereiden
Het is ook overal hetzelfde. Als geboren Rotterdamse ben ik pas rond mijn dertigste levensjaar op de Euromast beland. Naar horen zeggen zijn de meeste Rotterdammers ook nooit boven geweest. Afijn, als import Groninger die op bezoek zou gaan bij familie in Rotjeknor leek het dan mij dan wel leuk om een heuse Groningse Poffert bij de koffie te trakteren.
Vals gespeeld, eerlijk toegegeven en een kant en klaar mix gekocht bij de Mulder Potmolen in Kropswolde. Evenals zo’n mieterse, originele Poffertvorm. Je kan ‘m ook in een cakeblik bakken maar dan is de wauwfactor eraf. Aan de slag maar met die Poffert. Lekker met gesmolten boter erover of stroop. Ook lekker als ontbijt als je zwaar werk hebt 😉 .
Hoera, hij lukt. Gebakken in de oven, kan ook au bain Marie. Komt zowaar makkelijk de vorm uit zonder gevloek. Af laten koelen, geschenk plastic eromheen. Een mooi lintje maakt het echt een smakelijk cadeautje. Met liefde gebakken.
Komt ons Groningse buurjongetje binnenwandelen, waarvan ik weet dat zijn Groningse moeder nog nooit een Groningse Eierbal heeft gegeten. Een twijfelachtige snack uit de frituur, een gekookt ei gevouwen in een bal ragout dan gepaneerd en gefrituurd. Eens maar nooit meer voor mij. Vertel hem dat ik een echte Groningse Poffert ga maken, hij kijkt me wazig aan en vraagt”: “wat is dat dan?….Zie je, overal hetzelfde!
Stappen
1
Gereed
|
Boter met de mixer schuimig en zacht kloppen, eieren erbij, het water en zeker 4 minuten op de hoogste stand mixen. |
2
Gereed
|
Oven voorverwarmen op 170 graden |
3
Gereed
|
Poffertvorm verticaal invetten met boter (helpt het beslag netjes omhoog te laten komen), beslag erin, deksel hoeft er niet op, heb ik wel gedaan want ik wilde een mooi, perfect gevormde Poffert. Hoppa de oven in 60 minuten. |