• Home
  • Brood
  • Groningse Poffert, met stroop of boter
1 0
Groningse Poffert, met stroop of boter

Deel het op je sociale netwerk:

Deel dit

Ingrediënten

500 gr Poffertmix
50 gr Boter
2 Eieren
100 ml Water

Bookmark dit recept

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Groningse Poffert, met stroop of boter

Groningse Poffert is een kruising tussen brood en cake en wordt vaak gegeten met een beetje gesmolten boter of stroop eroverheen.

  • 65 min
  • Middelmatig

Ingrediënten

Bereiden

Het is ook overal hetzelfde, als geboren Rotterdamse ben ik pas rond mijn dertigste levensjaar op de Euromast beland en naar horen zeggen zijn de meeste Rotterdammers nooit boven geweest. Afijn, als import Groninger die op bezoek zou gaan bij familie in Rotjeknor leek het dan mij dan wel leuk om een  heuse Groningse Poffert bij de koffie te trakteren.

Vals gespeeld, eerlijk toegegeven en een kant en klaar mix gekocht bij de Mulder Potmolen in Kropswolde  evenals zo’n mieterse Poffertvorm, het kan ook in een cakeblik maar dan is de wauwfactor eraf. Aan de slag maar. Komt ons Groningse buurjongetje binnenwandelen, waarvan ik weet dat zijn Groningse moeder nog nooit een Groningse Eierbal ( een twijfelachtige snack uit de frituur, een gekookt ei gevouwen in een bal ragout dan gepaneerd en gefrituurd en eens maar nooit meer voor mij ) heeft gegeten, vertel hem dat ik een Poffert ga maken, hij kijkt me wazig aan en vraagt wat dat dan is….Zie je, overal hetzelfde!

 

Stappen

1
Gereed

Boter met de mixer schuimig en zacht kloppen, eieren erbij, het water en zeker 4 minuten op de hoogste stand mixen.

2
Gereed

Oven voorverwarmen op 170 graden

3
Gereed

Poffertvorm verticaal invetten met boter (helpt het beslag netjes omhoog te laten komen), beslag erin, deksel hoeft er niet op, heb ik wel gedaan want ik wilde een mooi, perfect gevormde Poffert. Hoppa de oven in 60 minuten.

Lot

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik het formulier hieronder om uw recensie te schrijven
jam
Volgende
De Jam Madame geeft haar geheimen prijs…..

Plaats uw reactie hier

vijf × 1 =