• Home
  • Brood
  • Gezellig met de kinders aan het bier
Gezellig met de kinders aan het bier

Deel het op je sociale netwerk:

Deel dit

Ingrediënten

500 gr. Bloem
5 gr. Baking Soda
6 gr. Zout
400 gr. Karnemelk
50 gr. oude kaas geraspt
10 gr. parmezaanse kaas geraspt
Halve ui in kwart ringen, gebakken in olijfolie
Jong belegen kaas geraspt voor de topping

Bookmark dit recept

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Gezellig met de kinders aan het bier

Soda brood

  • Porties 4
  • Gemakkelijk.

Ingrediënten

Bereiden

Gezellig allen aan het ontbijt met weer een nieuw broodbaksel in het zicht. Hij is mooi bol en rond én goed gelukt dus deze is duidelijk niet van mijn hand. “Iedere idioot kan dit” roeptoetert man Peter capsonisistisch. Een uitspraak die mij doet besluiten om me er vooral NIET aan te wagen, want zal je zien….Hup, aansnijden dat idiot-proof brood! “Getver, dat brood stinkt naar bier” schrikt dochter Sophie. Nu mag man Peter graag een pintje drinken op z’n tijd maar nu heeft hij er brood mee gebakken. Sodabrood, bizar! Een vadavoemturbobrood, de ingrediënten verzamelen duurt langer dan het hele in-elkaar-draaien-van het-deeg-proces, binnen een uur vers brood op den dis, hoe is het mogelijk?!
Eerlijkheidshalve moet ik je mededelen dat deze niet te kanen was door het bier dus doen we het deze keer met karnemelk, een iets gebruikelijkere versie, die mallerd trekt voortaan maar een blikje open om op te drinken i.p.v. het door ons dagelijks brood te flikkeren! De alcohol verdampt weliswaar, maar leg maar eens uit op school wanneer de kinders hun broodtrommeltjes openen en er een volwassen bierwalm uit ontstijgt en het klaslokaal binnen een mum van tijd ruikt naar een willekeurig bruin café! Voor je het weet hebben ze ineens een bijnaam als Kind Pils en lopen ze, na hun dagelijkse pondje brood tussen de middag, met een enorme kegel en geven ze met hun verjaardag gezellig een rondje brood!
Karnemelk it is! En we hebben snode trek dus met kaas/uien erin, erop en erdoor, waar het ook maar mag blijven plakken. Waarschijnlijk op mijn heupen, maar ja, die moeten ook hun rondingen behouden dus daar eet ik mijn best voor en dat is zóóó goed gelukt met deze versie van sodabrood!
Voor blikken bier had ik al een betere toepassing dank zij Jamie Oliver- wordt het trouwens niet es tijd om het James Oliver te laten worden zoals Jantje Smit naar Jan Smit, maar dit slechts terzijde –

Waarschuwing: de volgende beelden kunnen als schokkend ervaren worden en bevat expliciet naakt:
bierkip

( 171 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Stappen

1
Gereed

Oven voorverwarmen op 200 graden.
Bloem, baksoda en zout GOED mengen, de rest in een andere kom mengen.

2
Gereed

Bij elkaar mengen, even kneden, hoeft niet zoals bij brood doorgekneed te worden!

3
Gereed

Het deeg vormen, op de bakplaat, bovenkant kruislings insnijden en , hop, 35 minuten in de oven en klaar!!

Lot

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik het formulier hieronder om uw recensie te schrijven
tonkaboon chocolade koek
Vorige
Koek koek, ben helemaal in de Tonkabonen!
Roggeverdommekes
Volgende
Roggeverdommekes, Lot in het schavot?

Plaats uw reactie hier

13 + 11 =