0 0
Citroentaartjes uit de bakbijbel

Deel het op je sociale netwerk:

Deel dit

Bookmark dit recept

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Citroentaartjes uit de bakbijbel

  • Middelmatig

Bereiden

Citroentaartjes dit weekend, mijn bakkertje deeg gaat aan de slag met zijn nieuwe aanwinst, de Antwerpse bakbijbel van Eric van den Hende.
Beetje jammer, want dat betekent dat er geen zelfgebakken brood op de plank komt. Tis allemaal nogal tijdrovend, al dat gebaksel. Het liefst hou ik man Peter geketend aan het aanrecht en cheer” Bak Peter, bak!” Maar ik heb geen keukendeur dus man Peter kan gewoon weer op eigen kracht uit de keuken vluchten en besluiten dat er ook nog gewerkt moet worden in de grote mensenwereld, iets met administratie ofzo, klinkt saai en je kan het niet eten dus niks voor mij.
“Raar mens” denk je nu misschien, wie eet er nu liever brood dan perfecte citroentaartjes?
In het Engels hebben ze daar zo’n mooie uitdrukking voor: Sweet tooth, een zoet tandje, dat je een zoetekauw bent, en dát tandje mis ik dus.
Ik kan er zelfs tegenop zien om mijn tanden in zo’n dot gebak te zetten maar soms moet je. Voor de kinders werk ik lachend met duim omhoog met iedere verjaardag een punt slagroomgedrocht weg ( bij Marsepein trek ik écht een grens, daar gaan mijn haren van overeind, dat valt zo op) want taart hoort bij verjaardag en daar verheug je je op als kind, punt!
Alleen man Peter weet dit en bij hoogste uitzondering liep het zomaar op mijn laatste  verjaardag zo dat wij met z’n viertjes gezellig om 6 uur s’morgens in bed ‘Lang zal ze leven’ zongen met punten Pizza in plaats van taart erbij, top!
Als kind op verjaardagen bij ooms en tantes sloeg ik al het gebak af maar dat had meer te maken met de angst dat ik hele hompen op het tapijt zou deponeren, ik kreeg dan nooit met zo’n klein friemelvorkje netjes een klein stukje aan mijn vork zonder dat de mep gebak bijna van het schoteltje schoof en áls het dan gelukt was ging de reis vanaf het schoteltje naar boven meestal nét voor de poort mis, boem,  rood hoofd en een zachtjes “mag ik een doekje voor de vloer” om dan vervolgens de vlek slagroom lekker uit te wrijven en de schade alleen maar erger maakte wat dan weer eindigde met een verbeten “JA! Laat nou maar , dat doe ik morgen wel met een sopje”.
Op het werk met verjaardagen van collega’s vroeg ik dan ook maar preventief om een kaascroissant i.p.v. oneetbare tompoezen. Scheelt weer een handwasje voor het blousje.

Maar nu, de citroentaartjes, plaatjes zijn het, maar dat is een homp kaas ook in mijn ogen, ik neem een hap, eerst door het licht gekarameliseerde, niet te zoete eiwitschuim, dan een smaakexplosie van dé perfecte lemon curd om daarna te eindigen in een rijke deegbodem met een volle roombotersmaak en ik bel direct een aannemer om een keukendeur te komen plaatsen A.S.A.P.! Bak Peter, bak!

Lot

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik het formulier hieronder om uw recensie te schrijven
Roggeverdommekes
Vorige
Roggeverdommekes, Lot in het schavot?
Monkey Bread
Volgende
Monkey Bread, Apenbrood, broodje aap dus, poging nr 1

Plaats uw reactie hier

1 × vijf =