• Home
  • Brood
  • Chocopasta, huisgemaakt ’t lekkerst
0 0
Chocopasta, huisgemaakt ’t lekkerst

Deel het op je sociale netwerk:

Deel dit

Bookmark dit recept

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Chocopasta, huisgemaakt ’t lekkerst

  • Gemakkelijk.

Ingrediënten

Bereiden

Chocopasta huisgemaakt, die hadden we nog niet. Pindakaas draai ik al tijden zelf. Makkie. Je weet wat er in gaat, pinda’s dus en niets anders dan pinda’s! Maar chocopasta leek me ook wel een leuke. Met een ware Chocofiel in huis zie ik met lede ogen aan hoe mijn grobbekuiken per jaar kilo’s palmvet, suiker en raapolie in de vorm van chocopasta wegwerkt op de boterham.

Alles wat ook maar naar chocola riekt laat de serotinine losbarsten in het hoofd van zoon Stijn. Gek van geluk wordt ie van chocolade ijs. Evenals chocoladebroodjes, chocolade donuts, kerstkransjes en paaseitjes. Bonken, plakken, meters, vloeibaar, bevroren. Hij heeft zelfs een bijzonder hechte band met onze Otto, een Chocotan teckel nota bene!

chocoholic
chocoholic

Als ware Ontbijtgoeroe die ik er ben, zit ik ook te broeden op een nieuw spectaculinair, Bourgondisch ontbijtbuffet voor  Ontbijtservice Noorderland. Waarbij ik werkelijk álles uit de kast wil trekken met enorme, smeuïge cheesecakes, home made super brownies, glazen taartplateau’s met verschillende huisgemaakte Quiches.

Visioenen heb ik over grote, vers gebakken boerenbroden, charcuterieschotels met schitterende ham en harde worstsoorten. Kazen, van overal en nergens vandaan. Uitgestald op mooie leisteen borden.

Manden vol knapperige roomboter croissants waar de splintertjes korst in je mond smelten. Tezamen met de licht gezouten Bretonse roomboter en de vers gemaakte Frambozenjam.  Tja, dan kan je onmogelijk een bak met Hero chocopasta plastic cupjes en monoverpakkingen Calvé pindakaas neerzetten, dus….

Tijd voor de “good ( en bad ojojo, ik vermeld geen calorieën….) stuff” dus. Voor mijn lieve chocoholic. Bovendien we hebben natuurlijk een naam hoog te houden in Ontbijtland! Home made chocoladepasta bij de ontbijtjes. Kom d’r maar es om! Ja écht, kom maar hoor  😉

Oei, waar ik de potten ga bewaren vraagt  zoon Stijn met een wazige blik in zijn ogen……

Stappen

1
Gereed

Chocolade au bain marie laten smelten, boter in blokjes erbij als chocola gesmolten is

2
Gereed

De schaal van het vuur halen, iets af laten koelen, vanillesuiker en gecondenseerde melk er door roeren, roeren, roeren

3
Gereed

In kraakschone potten gieten, af laten koelen.

4
Gereed

Vergeet brood, pak een lepel..........

5
Gereed

Lot

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik het formulier hieronder om uw recensie te schrijven
paardenbloemgelei
Vorige
Paardenbloemgelei, onkruid in de jam, jammie
Huisgemaakte pindakaas
Volgende
Pindakaas zelf maken, nootzakelijk geno(o)t!

Plaats uw reactie hier