Ingrediënten
-
1 pijpje kaneel
-
1 kilo bramen
-
2 Appelsuitgeperst
-
mespunt vanillemerg
-
eetlepel citroensap
-
twee eetlepels Creme de Cassis
-
1 kilo geleisuiker
Bereiden
Op dit moment zijn er volop bramen te plukken buiten en minimaal wespenvolk, perfecto! Bramenjam dus!Jammie!
Deze Jam de la Creme is verrukkelijk op een slap, vers wit bammetje, met een lik gezouten boter maar ook onweerstaanbaar bij een plak grove Paté.
Stappen
1
Gereed
|
Doe alles in een schone pan |
2
Gereed
|
Kook 4 minuten, niet langer! |
3
Gereed
|
Vis het pijpje kaneel eruit met een brandschone lepel. Vul de ongelofelijk, superschone potjes tot aan de rand zonder knoeien, deksel erop, even draaien en af laten koelen. |
4
Gereed
|
Naar de warme bakker voor een vers halfje wit of naar de traiteur voor een lekkere plak Paté en een lekkere fles Port ( tenzij het 10 uur 's morgens is, dan raad ik een kopje thee aan) |