Background Image
0 0
Aardbeienjam-cursus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

500 gram Aardbeien
450 gram Geleisuiker
1 theelepel Citroensap
2 eetlepels Water

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Aardbeienjam-cursus

Huisgemaakte Aardbeienjam, de lekkerste!

  • 20
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Zelfgemaakte aardbeienjam. Daar worden wij gelukkig van! En ookvoor onze klanten van
Ontbijtservice Noorderland niets minder dan het beste. Altijd home made jam bij de ontbijtjes!
Jam maken is moeilijk dacht ik vroeger. Aangezien mijn moeder water nog kon laten aanbranden was het niet aannemelijk dat er gezellige “geheime” familie recepten van huis uit zouden worden doorgegeven.

In mijn beleving was het een ingewikkeld proces wat mijn wiskundig vermogen, wat ik nauwelijks/niet bezit, ver te boven ging. Uitsluitend voorbehouden aan wijze dames die dat al generatie op generatie weer van hun moeders hadden geleerd. Ik dors er niet eens over te lezen. Dan zou ik waarschijnlijk de bevestiging krijgen dat deze mysterieuze fruitalchemie niet voor mij was weggelegd. Een heuse jam-maak-fobiedus! Nu ben ik echt een kaasmens dus het leven was verder best dragelijk zonder jam op mijn bammetje en had ik het een plekje gegeven.

Maar er kwam redding voor het jamloze stadsmeisje in de vorm van man Peter, die het, hoe geweldig, wél van zijn moeder had geleerd. Na enige aanmoediging en de belofte dat hij me bij het handje zou nemen en stap voor stap mij er doorheen zou loodsen, ging ik dapper de strijd in. Inmiddels sta ik al jaren moeiteloos in de jam-pan te roeren terwijl ik tegelijk spruitjes schoonmaak, mijn teennagels in een vrolijk kleurtje lak terwijl ik sushi eet met stokjes. Eitje!

Om mensen die aan dezelfde afwijking waar ik jaren aan geleden heb te helpen, wil ik het graag met jullie delen. Aardbeienjam maken is écht niet moeilijk, JE KAN HET!!

Steps

1
Done

Haal de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in 4kwarten. Suiker erover en het water en citroen

2
Done

Zet de pan op middelmatig vuur tot alles begin te smelten. Zet vervolgens het vuur hoger en breng het onder voortdurend roeren aan de kook. Laat 2minuten doorkoken, haal de jam van het vuur

3
Done

In brandschone, uitgekookte potjes doen , snel af laten koelen. You did it!! Nu op een versgebakken boterhammetje doen en jezelf een welverdiend schouderklopje geven!

Charlotte

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Featured Image
previous
Chocopasta, huisgemaakt ’t lekkerst
Featured Image
previous
Chocopasta, huisgemaakt ’t lekkerst

Add Your Comment